Subsidies aanvragen

Het aanvragen van een subsidie is voor de meeste ondernemers erg ondoorzichtig. Waar moet u zijn? Is er subsidie mogelijk voor uw project? Wat is de slaagkans bij een bepaalde regeling? Met meer dan tien jaar ervaring kunnen wij deze vragen snel voor u beantwoorden en u ondersteunen in het aanvraagtraject. Daarnaast zien wij veel ondernemers die het volledige aanvraagtraject aan ons uit willen besteden zodat zij niet worden afgeleidt van hun core-business en het zo min mogelijk tijd kost. Wij nemen daarom zoveel mogelijk werk uit handen zoals:

  • interviews met technisch personeel om projecten te inventariseren;
  • het schrijven en indienen van projectvoorstellen;
  • het bewaken van deadlines;
  • alle communicatie met de subsidieverstrekker;
  • het opstellen van tussen- en/of eindrapportages.

Tijdens het aanvraagproces is de inbreng uit uw bedrijf onmisbaar. Wij zullen u daarom altijd vooraf een inschatting geven van de tijdsinvestering waar u rekening mee moet houden.

Het aanvraagtraject voor subsidies verschilt overigens sterk per regeling. Voor lokale subsidies kan dit soms in een dag geregeld zijn maar bij Europese regelingen kost het gehele proces soms maanden. Glasbergen Subsidieadvies coördineert dit gehele proces en voert de centrale regie zodat alle communicatie tijdig bij de juiste partijen terecht komt.

Tot slot zijn bijna alle subsidies gebonden aan deadlines. Glasbergen Subsidieadvies kan hierbij snel en doortastend handelen zodat uw aanvraag (mocht dat nodig zijn) ook kort voor de deadline nog kan worden uitgewerkt.