Subsidieregeling duurzaam internationaal ondernemen

1 november | In de vernieuwde Subsidieregeling duurzaam internationaal ondernemen zijn bestaande missievouchers, coachingsvouchers en bepalingen voor aangekondigde kennisvouchers opgenomen.

U kunt als MKB ondernemer een voucher individuele coaching en een voucher collectieve activiteiten aanvragen, wanneer de exportquote van uw onderneming in het jaar voorafgaand aan de aanvraag niet meer dan 25 procent bedroeg. Maar ook wanneer uw onderneming niet langer dan drie jaar staat  ingeschreven bij de KVK. Om aanspraak te maken op een kennisvoucher dient u zich voorafgaand aan de aanvraag georiënteerd te hebben op een specifieke buitenlandse markt.

De volgende subsidieplafonds zijn vastgesteld voor de periode 1 oktober tot en met 31 december 2016:  € 2,4 miljoen voor individuele coaching,  € 210.000 voor deelname aan collectieve activiteiten en € 500.000 voor kennisverwerving.

Een voucher op grond van de Subsidieregeling internationaal ondernemen 2014 waarop nog niet is beslist, geldt als aanvraag voor een voucher voor individuele coaching. Een aanvraag voor Subsidieregeling missievouchers 2014 waarop nog niet is beslist, geldt als aanvraag voor een voucher voor deelname aan collectieve activiteiten. De nieuwe beleidsregels zijn in beide gevallen van toepassing.

Heeft u eerder aanspraak mogen maken op Subsidieregeling internationaal ondernemen 2014, dan komt u helaas niet meer in aanmerking. Hetzelfde geldt voor ondernemers aan wie in 2016 subsidie met betrekking tot de Subsidieregeling missievouchers 2014 is verstrekt.