Nieuwe deadlines Gamefonds en TAX-videoclipfonds

15-1 | Voor het Gamefonds en het TAX-videoclipfonds heeft het Mediafonds deadlines bepaald voor 2015.

Voor deze twee fondsen gelden de volgende deadlines: 5 februari7 mei20 augustus en 22 oktober 2015.

Het Gamefonds en het TAX-videoclipfonds worden beide geleid door het Mediafonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Gamefonds
Het Gamefonds is erop gericht om het artistieke gehalte van digitale games te stimuleren. Daarnaast zorgt het Gamefonds ervoor dat er een nauwere samenwerking wordt gecreëerd tussen o.a. ontwikkelaars van games, vormgevers, kunstenaars, animatoren en bepaalde culturele instellingen.

Aanvraag Gamefonds
De aanvraag voor een gamesubsidie kan voor elke fase van de ontwikkeling van de game plaatsvinden. Zodoende kunt u al een gamesubsidie aanvragen als u een idee heeft voor een game, maar ook als de ontwikkeling van de game zich in de eindfase bevindt en wellicht al kan worden geproduceerd.

TAX-videoclipfonds
Het TAX-videoclipfonds is een subsidieregeling die als doel heeft om een bijdrage te leveren aan de artistieke kwaliteit van videoclips. Daarnaast is de subsidie er om ervoor te zorgen dat de samenwerking tussen beeldmakers en musici wordt aangemoedigd en waar nodig wordt versterkt.

Aanvraag TAX-videoclipfonds
Een project moet in beeld en muziek het vernieuwend en uniek zijn. In samenwerking met een artiest, een band, een dj, of een producer kunnen beeldmakers een idee/plan voor een videoclip indienen.