Energielijst 2016 voor EIA gepubliceerd

22 januari 2016 | De Energielijst wordt jaarlijks aangepast aan de stand van de techniek en is onderdeel van de Uitvoeringsregeling energie-investeringsaftrek (EIA). In de Energielijst 2016 zijn vier nieuwe technieken opgenomen en in hoofdstuk 4 zijn de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van 2015 opgenomen. Het budget voor EIA is voor 2016 vastgesteld op €161 miljoen. 

De EIA is bedoeld voor ondernemers die willen investeren in energiebesparende technieken en de toepassing van duurzame energie in hun onderneming. De EIA is van toepassing op investeringen in: bedrijfsgebouwen, process- en transportmiddelen, duurzame energie en energieadvies. Ondernemers worden in staat gesteld te besparen op de energiekosten en minder inkomsten- of vennootschapsbelasting af te dragen.

De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) is op 4 januari 2016 opengesteld. Deze subsidie stelt particulieren en zakelijke gebruikers in staat een tegemoetkoming te ontvangen voor de aanschaf van bijvoorbeeld zonneboilers, warmtepompen of biomassaketels. Wanneer een aanvraag wordt geschreven voor EIA mag er geen ISDE-beschikking zijn afgegeven voor het betreffende bedrijfsmiddel. Naast een fiscale aftrek voor duidelijk omschreven investeringen is ook aftrek mogelijk voor maatregelen die een forse energiebesparing opleveren. Klik hier om direct naar de Energielijst van 2016 te gaan.