Learnbeat is een snelgroeiend ICT-bedrijf dat een innovatief platform ontwikkeld voor gepersonaliseerd lesgeven en leren met maatwerk voor elke docent en elke leerling. De slimme software van Learnbeat zorgt dat leerlingen effectief leren en op de juiste leerdoelen met behulp van interactieve lesmethodes en gepersonaliseerde leerroutes. Inmiddels werken ruim 200 scholen dagelijks met de programmatuur van Learnbeat.

Sinds 2015 adviseert Glasbergen Subsidieadvies dit bedrijf over subsidies voor technologische ontwikkeling en innovatie. Eelko Huizing: “Subsidies helpen ons om als startende onderneming met beperkte funding sneller te kunnen groeien dan we anders hadden kunnen doen. We kunnen meer mensen sneller aannemen en projecten ondernemen die we anders te risicovol hadden gevonden dankzij subsidies. Het tijdig aanvragen en managen van subsidies is echter niet ons dagelijkse werk en hier zijn wij zelf ook niet alert op. Glasbergen Subsidieadvies benadert ons proactief voor mogelijke interessante regelingen, helpt ons om het proces goed te doorlopen, dat deadlines worden gehaald en de kwaliteit altijd goed blijft. Het is een afgebakend stuk dat wij uitbesteden en waar wij ons geen zorgen over hoeven maken.”

“Glasbergen Subsidieadvies benadert ons proactief voor mogelijke interessante regelingen.”

In 2018 is Learnbeat gecontroleerd door een subsidieverstrekker waarbij werd beoordeeld of de activiteiten uit de aanvraag ook daadwerkelijk zijn uitgevoerd. Eelko Huizing: “Een controle is altijd spannend maar de voorbereiding en audits door Glasbergen Subsidieadvies in de aanloop hiernaartoe gaven ons de zekerheid dat alles is orde was. Ook de aanwezigheid van de subsidieadviseur tijdens het controlebezoek om eventuele vragen van de subsidieverstrekker te beantwoorden was erg prettig.”

Eelko Huizing, COO Learnbeat

Zorgverleners en organisaties zoeken antwoorden op uiteenlopende vragen: Hoe organiseren we de zorg op regionaal- en wijkniveau? Hoe identificeer ik populaties met een verhoogd risico? Hoe kan ICT mij optimaal ondersteunen bij overleg, preventie en behandeling? Uitwisseling van informatie binnen de zorgketen is hierbij van groot belang maar vaak zeer complex. Portavita ondersteunt hierbij met haar innovatieve Health Management Platform (HMP). De intelligente modules binnen het HMP maken hierbij behandelingen mogelijk op het gebied van Antistolling, Diabetes, Astma/COPD, Cardiovasculair Risicomanagement, ouderenzorg en palliatief.

“Glasbergen Subsidieadvies heeft ons vanaf het begin uitstekend geïnformeerd en geeft ons een gevoel dat het proces onder controle is.”

Sinds begin 2017 adviseert Glasbergen Subsidieadvies Portavita over subsidies voor haar innovaties waaronder de WBSO-subsidie. Marja Kaag: “Voorheen hadden wij weinig ervaring met subsidies. In het verleden hebben wij deze wel eens aangevraagd maar de ervaring is dat het ontzettend veel tijd kost, je moet je enorm verdiepen in welke subsidies er zijn, welke onderwerpen er zijn, hoe je zo’n aanvraag moet invullen en wat ze precies verwachten. Toen ik door de directie werd gevraagd om deze taak op mij te nemen, leek mij dat dan ook een grote uitdaging. Glasbergen Subsidieadvies heeft ons echter vanaf het begin uitstekend geïnformeerd en geeft ons een gevoel dat het proces onder controle is. De kick-off bijeenkomsten voor de WBSO-subsidie, waarbij alle aspecten van de subsidieregeling helder zijn toegelicht, zijn voor ons zeer waardevol. Glasbergen Subsidieadvies begrijpt de projecten daarnaast ook technisch inhoudelijk en kan de innovaties daardoor optimaal verwoorden in de aanvraag.”

Marja Kaag, account engineer Portavita

Elke club wil het allerbeste presteren. Van technische staf tot directie en van medische staf tot spelers. Sport performance measurement en analytics zijn hierbij cruciaal om het maximale uit een team en iedere speler te halen. Op basis van ruimtevaarttechnologie is JOHAN daarom sinds 2013 gestart met de ontwikkeling van een innovatief en gebruiksvriendelijk analysesysteem voor teamsporten. Elke speler draagt hierbij een tracker op het lichaam om o.a. posities, bewegingen, acceleraties en hartslag te meten. Deze gegevens worden online gevisualiseerd in een persoonlijke omgeving voor coaches en spelers.
Sinds 2015 adviseert Glasbergen Subsidieadvies JOHAN Sport over subsidies op het gebied van innovatie waaronder de WBSO en MIT-subsidie. Emma van Veen: “Onze ervaringen met het aanvragen van subsidies zijn heel positief. In de samenwerking met Glasbergen Subsidieadvies is het daarbij erg fijn dat zij het gehele proces op zich nemen. Ik hoef eigenlijk alleen de juiste mensen bij elkaar te brengen. De jaarlijkse workshop over het optimaal bijhouden van een WBSO-administratie is ook erg nuttig en helpt ons om dit efficiënt in te richten.”

In 2017 is Glasbergen Subsidieadvies met succes in bezwaar gegaan tegen een afwijzing van een MIT-haalbaarheidsproject dat JOHAN wilde uitvoeren. Emma van Veen: “De bezwaarprocedure is uitstekend begeleidt en de hoorzitting is goed voorbereid zodat wij er met een goed gevoel heen gingen. Ik vond het wel heel spannend omdat ik bang was dat ze mij zeer technische vragen zouden gaan stellen terwijl ik daar zelf niet alles van weet. Ik was daarom blij dat onze subsidieadviseur zelf veel technische kennis heeft en vragen direct kon beantwoorden. De betrokkenheid van Glasbergen Subsidieadvies laat zien dat zij er altijd het meeste en beste voor ons er uit wil halen.”

Emma van Veen, Head of Finance JOHAN Sports