+31 (0)71 750 86 53

EIA, MIA en Vamil

Wat zijn de EIA, MIA en Vamil?

De EIA staat voor Energie Investerings Aftrek. Het is een fiscale regeling met als doel bedrijven te stimuleren energie te besparen en meer duurzame energie toe te passen. De MIA en VAMIL zijn twee verschillende regelingen en staan respectievelijk voor Milieu Investeringsaftrek en Variabele Afschrijving Milieu-Investeringen.
De MIA en VAMIL stimuleren investeringen in milieuvriendelijke producten of bedrijfsmiddelen en helpen om milieuvriendelijke producten sneller op de markt te krijgen. Milieuvriendelijke producten of bedrijfsmiddelen welke door uw bedrijf zijn ontwikkeld kunnen op de milieulijst worden aangemeld. De fiscale voordelen maken het vervolgens aantrekkelijker deze producten te kopen.

Belangrijkste voorwaarden

  • Het bedrag aan energie-investeringen is minimaal € 2.500,-;
  • Het bedrijfsmiddel is niet eerder gebruikt;
  • Het bedrijfsmiddel waarvoor u een aanvraag doet staat vermeld op de Energieprestatielijst of voldoet aan de energieprestatie eisen. Voor de MIA moet het bedrijfsmiddel op de milieulijst staan vermeld;
  • Om een product voor de milieulijst aan te melden moet het een positief milieueffect hebben, duurder zijn dan het standaard alternatief en innovatief zijn.

Wat levert het u op?

Met de EIA subsidie mag u 55% (per 1 januari 2018: 54,5%) van de investeringskosten van uw fiscale winst aftrekken (netto ongeveer 13% voordeel). Met de MIA mag u 36% van de investeringskosten voor een milieuvriendelijke investering van de fiscale winst aftrekken. Beide bedragen komen bovenop de normale afschrijving op de betreffende bedrijfsmiddelen. De VAMIL maakt het mogelijk om flexibel te bepalen wanneer u een bedrijfsmiddel afschrijft (tot 75% van de kosten). Dit levert u liquiditeits- en/of rentevoordelen op.

Daarnaast zorgt de investering natuurlijk ook voor een lagere CO2 uitstoot en een lagere energierekening voor uw bedrijf.

Neem contact op

Toon s.v.p. aan dat u mens bent.

Contactinformatie

  • 3e Binnenvestgracht 23j
    2312 NR Leiden
  • +31 (0)71 750 86 53

Bedrijfsgegevens